Heb je aan een fiscale check gedacht? Voorkom financiële risico's!

De 5 belangrijkste redenen om je echtscheiding ook fiscaal laten checken

Heb je jouw scheiding ook fiscaal laten checken? Met deze vijf vragen kun je financiële problemen voorkomen!

1. Zijn je afspraken ook fiscaal goed vastgelegd?

Waarschijnlijk heb je afspraken vastgelegd in het echtscheidingsconvenant dat de advocaat of mediator heeft opgesteld. Maar zijn ook de fiscale aspecten meegenomen in het plan? In de praktijk blijkt dat die vaak worden vergeten. Dan kun je voor vervelende financiële verrassingen komen te staan. En daar kom je meestal pas later achter!

2. Je partner uitkopen uit het eigen huis. Hoe regel je dat gunstig?

Je kunt je partner uitkopen of je partner wil jou uitkopen. Over de actuele (over)waarde en de hypotheekschuld zijn daarvoor berekeningen te maken. Het is vooral belangrijk daarbij ook rekening te houden met de fiscale gevolgen. Wat kun je bijvoorbeeld aftrekken? En hoe lang? Met een doordacht fiscaal plan kun je hoge kosten voorkomen.  

Dé echtscheidingsfiscalist van Nederland!

Dé echtscheidingsfiscalist van Nederland!

GESPREK

We stellen vast welke financiële en fiscale aspecten een rol spelen bij de echtscheiding.

ADVOCAAT?

Heb je een advocaat? Dan stemmen we de fiscale aspecten met hem of haar af.

CONVENANT

Heb je in het echtscheidings-convenant ook rekening gehouden met de fiscus?

VASTLEGGEN

We leggen de beste fiscale route door je echtscheiding vast om naheffingen te voorkomen.

VOORUIT KIJKEN

We kijken ook vooruit om in je nieuwe persoonlijke situatie de beste beslissingen te nemen.

3. Verandert je inkomen en dus je aangifte?

Als je gaat scheiden verandert je inkomen. Misschien betaal of ontvang je alimentatie. Of ga je weer werken. En hoe zit het met de overwaarde van het huis? Over de verandering in je inkomen moet je uiteraard ook aangifte doen. Doe dat op tijd om problemen te voorkomen.   

echtscheidingsfiscalist
aangifte inkomstenbelasting echtscheiding

4. Samen of alleen belastingaangifte doen?

Deze vraag krijgen we vaak: moet je over het jaar waarin je gaat scheiden samen of apart aangifte doen voor de inkomstenbelasting? Dat kan een groot verschil maken en het ligt helemaal aan de situatie. Met onze Fiscale Echtscheidingscheck weet je zeker wat de meest gunstige optie is.

  • De fiscale check van je convenant voorkomt naheffingen
  • Wij overleggen met je advocaat of mediator
  • We helpen je met de belastingaangifte
  • Regel je nieuwe situatie goed voor de Fiscus!

5. Verandert je recht op toeslagen?

Had je al recht op toeslagen? Of krijg je daar nu juist recht op? Met de Fiscale Echtscheidingscheck weet je precies waar je aan toe bent. Zo weet je zeker dat je krijgt waar je recht op hebt én je nooit achteraf onverwacht terug hoeft te betalen.

belastingaangifte als je gaat scheiden

Dé echtscheidingsfiscalist van Nederland

Wij helpen al veel (ex-)partners geholpen om hun scheiding fiscaal gunstig af te wikkelen. Omdat een scheding vaak emotioneel en bovendien complex is vergeten mensen vaak om de scheiding ook in fiscaal opzicht goed af te wikkelen. FJaarlijks komen daadoor veel ex-partners in financiële problemen. Met de Fiscale Echtscheisdingscheck weet je zeker dat je de scheiding zo gunstig en risicovrij mogelijk afwikkelt.

Over Juist! Echtscheidingsfiscalisten

Oprichter van Juist! Echtscheidingsfiscalisten is Mr. Patrick Esselink. Innovatieve en ervaren meester in fiscaal-juridisch advies bij echtscheidingen. En voor alle duidelijkheid: Patrick is bepaald geen ‘stoffige jurist’, maar juist een toegankelijke adviseur. Helder en duidelijk. Een betrokken professional die weet waar hij over praat en je helpt met creatieve oplossingen. Patrick en zijn team helpen je graag.

portret patrick