Eigen huis. Opgebouwd kapitaal...

Vermogensverdeling bij echtscheiding

Leg afspraken goed vast

Hoe is de alimentatie geregeld?

Belastingaangifte na echtscheiding

Voorkom naheffingen!

Echtscheiding als ondernemer:

Wat betekent dat voor jouw bedrijf?

Echtscheidingsconvenant?

Check op fiscale aspecten!

Wat zijn de fiscale gevolgen?

Wat heb je samen opgebouwd?

Verdeling eigen huis...

Gouden handdruk

Vergeet de toekomst niet!

Lijfrente & echtscheiding

Goed checken!

Leg afspraken goed vast

Kinderalimentatie?

Alimentatie

Partneralimentatie?

Heb je al een advocaat?

Belastingaangifte na echtscheiding

Wat betekent je scheiding

Echtscheidingsconvenant opgesteld?

Vooruitkijken is belangrijk!

Fiscale Routeplanner voor ondernemers

Je hebt een éénmanszaak

Echtscheiding als ondernemer:

Echtscheiding?

Echtscheiding

Dga: oudedagsverplichting (ODV)

Nabestaandenpensioen:

Echtscheidingsconvenant?

Dé echtscheidingsfiscalist van Nederland!

Alimentatie betalen of ontvangen?

Na een scheiding gaat waarschijnlijk alimentatie een rol spelen. Dat kan voor je partner zijn, maar als je samen kinderen hebt ook voor je kinderen. Of je nou alimentatie betaalt of ontvangt: het heeft gevolgen voor je inkomen. Regel je dat goed voor de fiscus, dan kan dat uiteindelijk veel geld schelen.

Partneralimentatie? Fiscaal slim plannen!

Na een scheiding bestaat in veel gevallen de plicht om elkaar te onderhouden. Je gaat dus partneralimentatie betalen. Dat geldt zowel als er sprake was van een huwelijk, geregistreerd partnerschap of – als je dat samen hebt afgesproken in een samenlevingscontract- zelfs samenwonen. Krijg je of betaal je partneralimentatie? Dan heeft dat gevolgen voor je belastingaangifte en eventueel toeslagen.

Woon je samen en ga je uit elkaar? Check dan ook de fiscale aspecten.

Ook bij samenwonen

Niet alleen bij een huwelijk of geregistreerd partnerschap geldt de verplichting tot het betalen van alimentatie. Ook als je hebt samengewoond kan dat zo zijn. Hoeveel je betaalt ligt aan de afspraken die je daarover vastlegt. Wel is het zo dat bij alimentatie na samenwonen dezelfde belastingregels gelden als bij een echtscheiding. Let daar dus op!

 

Krijg je alimentatie? Of een afkoopsom?

Dan telt het bedrag dat je krijgt als inkomen. Dat moet je aangeven bij de belastingdienst. Het kan gevolgen hebben voor de toeslagen die je krijgt. Dat geldt ook wanneer je van je ex een afkoopsom krijgt. Plan je dat zo slim mogelijk, dan voorkom je dat je teveel belasting betaalt of te weinig aan toeslagen krijgt. Of dat je zelfs toeslagen moet terugbetalen!

 

partneralimentatie

Betaal je partneralimentatie?

Dan heeft dat waarschijnlijk consequenties voor je inkomen. En dát kan weer betekenen dat je misschien recht hebt op toeslagen. Hoe dan ook, je zult belastingaangifte moeten doen over je inkomen. Juist! Echtscheidingsfiscalisten helpen je om het voor de fiscus goed te regelen.

 

Alimentatie & belastingaangifte

Eén keer per jaar moet je belastingaangifte doen. Na je scheiding is je financiële situatie waarschijnlijk behoorlijk veranderd. Gebruik maken van je fiscale mogelijkheden kan veel geld schelen. Ik help je bij het doen van je aangifte. Dan weet je zeker dat je niet voor verrassingen komt te staan.

alimentatie en belastingaangifte

Kinderalimentatie? Ook dat heeft fiscale gevolgen.

Heb je samen kinderen? Afhankelijk van hoe je het regelt kan het zijn dat één van de partners voor de kinderen betaalt. Ook dat kan gevolgen hebben voor je inkomen en de belastingaangifte. Leg je dat goed vast, dan biedt dat voor jezelf en voor je kinderen zekerheid. Ook fiscaal. Ik kan je precies uitleggen hoe het zit.

alimentatie advocaat

Kinderalimentatie kent aparte fiscale spelregels

Het ontvangen of betalen van alimentatie kan gevolgen hebben voor je toeslagen, je voorlopige aanslag en de belastingaangifte. Wij kunnen je er alles over vertellen. Heb je hulp nodig bij de financiële aspecten van een echtscheiding? Neem dan contact op met Juist! Echtscheidingsfiscalisten.

Co-ouderschap vastgelegd in een convenant?

Heb je regelingen met betrekking tot het co-ouderschap in een echtscheidingsconvenant vastgelegd? Dan is het raadzaam ook daarin de fiscale aspecten te regelen. Dat kan veel geld schelen.

 

Wanneer ben je eigenlijk co-ouder?

Bij co-ouderschap verdeel je na de scheiding de zorg voor de kinderen. De belastingdienst heeft wel  voorwaarden en regels opgesteld ten aanzien van het co-ouderschap. Voldoe je daar aan? Dan kun je in aanmerking komen voor inkomensafhankelijke combinatiekorting.

 

Inkomensafhankelijke combinatiekorting

Als je na je scheiding werkt én voor je jonge kinderen zorgt, dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor inkomensafhankelijke combinatiekorting. Wat dat voor jou inhoudt? Neem contact met mij op en ik leg het je graag precies uit.

 

echtscheiding fiscaal goed afwikkelen

Welke kosten zijn aftrekbaar?

Een aantal van de kosten die je maakt om alimentatie te krijgen of te houden zijn aftrekbaar. Bijvoorbeeld telefoonkosten, portokosten, reiskosten en incassokosten. In sommige gevallen óók de juridische kosten. Vraag dus zeker na welke kosten je kunt opvoeren in de aangifte.

 

Heb je hulp nodig bij je aangifte?

Het bedrag dat je ontvangt of betaalt kan dus gevolgen hebben voor je toeslagen, je voorlopige aanslag en de belastingaangifte. Kun je wel wat hulp gebruiken bij het doen van de aangifte na je echtscheiding? Wil je de fiscale aspecten goed vastleggen? Neem dan contact op met Juist! Echtscheidingsfiscalisten.

omzetten naar bv