Eigen huis. Opgebouwd kapitaal...

Vermogensverdeling bij echtscheiding

Leg afspraken goed vast

Hoe is de alimentatie geregeld?

Belastingaangifte na echtscheiding

Voorkom naheffingen!

Echtscheiding als ondernemer:

Wat betekent dat voor jouw bedrijf?

Echtscheidingsconvenant?

Check op fiscale aspecten!

Wat zijn de fiscale gevolgen?

Wat heb je samen opgebouwd?

Verdeling eigen huis...

Gouden handdruk

Vergeet de toekomst niet!

Lijfrente & echtscheiding

Goed checken!

Leg afspraken goed vast

Kinderalimentatie?

Alimentatie

Partneralimentatie?

Heb je al een advocaat?

Belastingaangifte na echtscheiding

Wat betekent je scheiding

Echtscheidingsconvenant opgesteld?

Vooruitkijken is belangrijk!

Fiscale Routeplanner voor ondernemers

Je hebt een éénmanszaak

Echtscheiding als ondernemer:

Echtscheiding?

Echtscheiding

Dga: oudedagsverplichting (ODV)

Nabestaandenpensioen:

Echtscheidingsconvenant?

Dé echtscheidingsfiscalist van Nederland!

Voorkom verrassingen: fiscaal advies bij echtscheiding

Een echtscheiding heeft gevolgen voor je belastingen en toeslagen. Vermogen en bezit moeten worden verdeeld en alimentatie wordt vastgelegd. Wat zijn de  gevolgen voor de fiscus? Het is belangrijk de fiscale consequenties mee te nemen in de afwikkeling!

Wij helpen veel ondernemers met de fiscale afwikkeling van complexe echtscheidingen.

Samen met je advocaat

Misschien heb je een advocaat ingeschakeld om je te helpen bij het afwikkelen van de scheiding. Die helpt je uiteraard met de juridische aspecten. Hou er wel rekening mee, dat je advocaat géén fiscaal-jurist is. Als echtscheidingsfiscalist kan ik jouw advocaat helpen met een fiscale check van de gemaakte afspraken. Dat kan veel problemen met de Belastingdienst voorkomen!

Check je scheidingsconvenant!

Heb je een echtscheidingsconvenant laten opstellen? Heb je bij het opstellen rekening gehouden met de belastingdienst? Het is belangrijk de gemaakte afspraken ook fiscaal dicht te timmeren. Doe je dat niet, dan kun je veel geld mislopen of zelfs een naheffing krijgen. Als ervaren echtscheidingsfiscalist help ik je graag om je scheidingsconvenant fiscaal waterdicht te maken. Dan heb je een hele zorg minder!

Samen belastingaangifte doen? Of juist niet?

Over het jaar waarin je gaat scheiden moet je belastingaangifte doen. Maar: doe je dat samen? Of is het gunstiger om de aangifte ieder apart te doen? Dat is erg afhankelijk van de situatie. Wel is het een belangrijke keuze, die ook grote gevolgen kan hebben voor wat je moet betalen. Het is verstandig om het je precies voor te laten rekenen, zodat je de juiste keuze kunt maken.

belastingaangifte als je gaat scheiden
echtscheidingsfiscalist

Fiscale hulp bij je toeslagen

Wat betekent de scheiding voor je toeslagen? Voorkom dat je toeslagen moet terugbetalen. Juist! Echtscheidingsfiscalisten helpt je om je nieuwe financiële situatie op de juiste manier door te geven aan de Belastingdienst.

Waarom? Je hebt toch al een advocaat of mediator?

In de praktijk blijkt dat de fiscale aspecten van een scheiding niet genoeg aandacht krijgen. Advocaten en mediators zijn nou eenmaal geen fiscalisten. Als je goede afspraken met elkaar maakt is het erg belangrijk die óók voor de Belastingdienst goed te regelen. 

Heb je al een scheidingsbegeleider? Laat je advocaat of mediator mij bellen.

Dé echtscheidingsfiscalist van Nederland!

Ga je scheiden? Wil je dat ook fiscaal goed afwikkelen? Je bent niet de enige. Wij helpen enorm veel mensen die uit elkaar gaan om ervoor te zorgen dat ze achteraf geen financiële problemen krijgen. Kunnen wij jou ook helpen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

 

Fiscale Routeplanner: ook na je scheiding slim je belastingzaken plannen!

Ook na je scheiding is het verstandig een goede fiscale planning te maken. Je financiële situatie is waarschijnlijk behoorlijk veranderd. Juist daarvoor hebben wij onze Fiscale Routeplanner ontwikkeld. Daarmee weet je zeker dat je vanaf nu de fiscaal meest gunstige beslissingen neemt. En dat levert je altijd geld op!

fiscale routeplanner

Fiscale Echtscheidingscheck: samen met je advocaat!

Met een fiscale echtscheidingscheck heeft jouw advocaat of mediator de beste tool om de fiscale consequenties van de echtscheiding in kaart te brengen. Onze praktische fiscale check geeft haarscherp inzicht. Waar kun jij besparen?