echtscheidingsfiscalist

Voorkom fiscale verrassingen bij de aangifte inkomstenbelasting na echtscheiding!

5 Redenen om je aangifte inkomstenbelasting na echtscheiding te laten verzorgen door een echtscheidingsfiscalist

Na een echtscheiding zijn er veel zaken die geregeld moeten worden, waaronder de aangifte inkomstenbelasting. Het kan verstandig zijn om hiervoor een echtscheidingsfiscalist in te schakelen. Hieronder geef ik de vijf belangrijkste redenen.

Kennis van fiscale regels na echtscheiding

Een echtscheidingsfiscalist is gespecialiseerd in de fiscale regels die van toepassing zijn na een echtscheiding. Zo kan hij of zij je adviseren over bijvoorbeeld het verdelen van gezamenlijke bezittingen en optimaal inrichten van je aangifte. Dit kan voorkomen dat je fouten maakt in je aangifte die later tot vervelende fiscale consequenties kunnen leiden.

Optimalisatie van aftrekposten

Een echtscheidingsfiscalist kan je helpen om de aftrekposten in je aangifte te optimaliseren. Zo kan bijvoorbeeld gekeken worden naar de mogelijkheden voor hypotheekrenteaftrek, aftrek van alimentatie of de verdeling van de kinderopvangkosten. Dit kan leiden tot een hogere teruggave of een lagere belastingaanslag.

Verdeling van belastingvoordelen

Na een echtscheiding kunnen er belastingvoordelen ontstaan, zoals de alleenstaande-ouderkorting of de inkomensafhankelijke combinatiekorting. Een echtscheidingsfiscalist kan je adviseren over de verdeling van deze voordelen tussen jou en je ex-partner.

Afhandeling van complexe situaties

Soms kan een echtscheiding leiden tot complexe fiscale situaties, bijvoorbeeld wanneer er sprake is van een eigen onderneming of een ingewikkelde vermogensverdeling. In dit soort gevallen is het verstandig om een echtscheidingsfiscalist in te schakelen die hierin gespecialiseerd is en je kan adviseren over de fiscale gevolgen.

Rust en zekerheid

Het regelen van de aangifte inkomstenbelasting na een echtscheiding kan veel stress opleveren. Door dit over te laten aan een echtscheidingsfiscalist, kun je erop vertrouwen dat alles goed wordt geregeld en dat je fiscaal optimaal gebruikmaakt van de mogelijkheden. Dit kan rust en zekerheid bieden in een vaak toch al stressvolle periode.

Slot

Kortom, er zijn genoeg redenen om te overwegen om een echtscheidingsfiscalist in te schakelen voor je aangifte inkomstenbelasting na een echtscheiding. Het kan je niet alleen geld besparen, maar ook zorgen voor rust en zekerheid in een periode waarin dit extra belangrijk is.

Juist! Echtscheidingsfiscalisten zijn de specialisten in de fiscale begeleiding èn afhandeling van de fiscale aspecten van een echtscheiding. Neem gerust contact op voor meer informatie.

Over Juist! Meesterfiscalisten

Oprichter van Juist! Meesterfiscalisten is Mr. Patrick Esselink. Innovatieve en ervaren meester in fiscaal-juridisch advies. En voor alle duidelijkheid: Patrick is bepaald geen ‘stoffige jurist’, maar juist een toegankelijke adviseur. Helder en duidelijk. Een betrokken professional die weet waar hij over praat en je helpt met creatieve oplossingen.

Vergelijkbare blogs

Scheiden zonder fiscale risico's?

In de  brochure kun je lezen waar je bij de afwikkeling  rekening mee moet houden.

Fiscale echtscheidingscheck